Wat zijn Fairtradeboeken?

Bijna tweehonderd jaar geleden begon de traditionele boekverkoop zoals we vandaag kennen; uitgever -> boekwinkel -> consument. Het lijkt een eerlijk systeem, maar de auteurs zijn slechts de ‘schrijfslaven van het systeem’. Maar wat zijn Fairtradeboeken?

Hoe kan dat?

Alle uitgeverijen zijn klein begonnen, maar dankzij succesvolle titels en slimme bedrijfsovernames zijn sommige (familie)uitgeverijen uitgegroeid tot zog. mediaconglomeraten, oftewel gigantisch grote mediabedrijven.

In de zestiger jaren van de vorige eeuw kregen de mediaconglomeraten, door de invoering van het ISBN, de volledige controle over het boekenbranche verkoopsysteem, met gevolg dat auteurs sindsdien volledig afhankelijk zijn van het systeem en slechts peanuts verdienen, terwijl de mediaconglomeraten jaarlijks vele honderden miljoenen euro’s netto in de (familie)broekzakken laten stromen…
Traditioneel: Auteur:
Uitgeverij -> Centraal Boekhuis -> Boekwinkel -> Lezer

 

Fairtradeboeken:
Auteur <-> Internet <-> Lezer

 

Fairtrade boeken gebruiken voor de promotie en verkoop het internet.
Wat zijn Fairtradeboeken? De plussen en de minnen.

Fairtrade heeft veel voordelen, maar uiteraard betekent het gemis van een uitgeverij dat een Fairtrade auteur de taken van de uitgeverij zelf, in eigen beheer, zal moeten (laten) uitvoeren, zoals het redigeren, de opmaak, de omslag en de proefdruk.

Op Fairtradeboeken.nl is een forum, waar specialisten zichzelf kunnen voorstellen, om het uitgeven van Fairtrade boeken te vergemakkelijken.

Als Fairtrade auteur ben jij volledig in control. 

Samen, collectief, zullen we Fairtradeboeken groot maken.


Heb je vragen?

Spreek ons aan via de chat of mail ons.