Een paar dagen geleden las ik een berichtje op Facebook. Een auteur met een ‘kant-en-klaar’ manuscript vroeg zich af what next? 

Iemand had voorgesteld om het boek FairTrade te verkopen, met een link naar deze website. Een ander had gereageerd dat hier nog weinig gebeurt.

Dat klopt. Het FairTrade tijdperk is pas begonnen. Het internet tijdperk is  jong, de boekenbranche stamt uit de tijd voor internet, en is in handen van de traditionele media. Die doen alsof FairTrade niet bestaat. Dat is logisch, want ze verdienen aan boekverkoop jaarlijks vele honderden miljoenen euro’s.

Dankzij internet is iedere auteur een (kleine) uitgever, samen zijn we 1+1+1.

Ca. 15,000 Nederlandse en Vlaamse Auteurs zullen in 2020 een contract ondertekenen met een uitgeverij. Daardoor staan jullie de rechten af, je hebt weinig tot niets te zeggen en je zal ca. 1 euro ontvangen per verkocht exemplaar.

Er zijn ca. 1,500 Nederlandse uitgeverijen, allerlei verdienmodellen.

Stel dat 1,000 auteurs besluiten om hun boek FairTrade te verkopen, en collectief promoten we ‘onze’ FairTrade boeken, dan zal FairTrade binnen korte tijd uitgroeien tot een begrip, waardoor FairTrade auteurs worden opgemerkt, ontdekt.

Gebruik Fairtradeboeken.nl als promotie podium!

Plaats blogs, doe wat je wilt, en het zal hier tot leven komen! Des te meer auteurs, des te meer activiteit.

Als FairTrade auteur heb je alle rechten in handen, je bent vrij, ongebonden, én je ontvangt ca. 18 euro/ exemplaar!

Het collectieve karakter, de meerwaarde van de een voor de ander, is ook van groot belang. Als voorbeeld, ik leerde Michel Romijn kennen, een digitale creatieve duizendpoot, die wat promotie betreft inmiddels al heel veel heeft betekend voor De Nacht dat de Sterren Dansten.  

In zijn portfolio geeft hij een prachtig overzicht, beslist de moeite waard om te bekijken!

Hij kijkt uit naar nieuwe uitdagingen, ik wil hem graag daarbij helpen.

FairTradeboeken.nl : Er gebeurt nu inderdaad nog niet veel… Ik hoop dat het binnenkort begint.

Wij zijn overtuigd dat het slechts bewustwording vergt, oftewel tijd…

Alle grote veranderingen zijn klein begonnen.

So, Why wait, Let’s Start This Party!  🙂