Welkom Nieuwe FairTrade Auteur!‘Een auteur is een schrijver, een Fairtrade auteur is een schrijver en ondernemer’. Een Fairtrade auteur is vrij én plukt de vruchten. 

Stel je verkoopt het boek op Fairtradeboeken.nl voor 15 euro met een leveringsadres in Nederland, dan ontvang je 15.00-5% + 5.00 = 19.25 per verkocht exemplaar!

De betalingen verlopen digitaal, zonder vertragingen wordt  het bedrag overgemaakt naar jouw bankrekening.

Dus reken het verschil maar uit… Via een uitgeverij ontvang je 1 á 2 euro/boek.Jarenlang heb je aan het manuscript geschreven, nu is het eindelijk klaar en de vraag is: Ga je het boek traditioneel uitgeven of Fairtrade?

Tot twintig jaar geleden was er slechts één keuze; je stuurde het manuscript naar uitgeverijen in de hoop dat één uitgeverij jouw manuscript accepteerde.

Voor een uitgeverij betekent een nieuwe schrijver/ een nieuw boek een investering in kostbare tijd en geld, in ruil staat de auteur de rechten af en ontvangt de auteur ‘royalties’.

Het is een feit dat de meeste manuscripten werden afgekeurd door professionele uitgeverijen, slechts een zeer klein percentage, ca. één op de ca. 1,500 manuscripten, werd door uitgeverijen gepubliceerd. Tot twintig jaar geleden verdwenen de overige manuscripten in een oude schoenendoos op zolder of eindigden in de open haard.

Nu zijn er uitgeverijen in alle soorten en maten, allerlei verdienmodellen, zodat elk manuscript in boekvorm via de traditionele kanalen kan verschijnen!

Het gevolg is dat er momenteel jaarlijks ca. 25,000(!) nieuwe Nederlandstalige boektitels verschijnen via de traditionele kanalen. Dat zijn heel veel boektitels die elkaar verdringen om even ‘in de media’ te verschijnen.

Fairtrade werkt totaal anders: je laat bijv. 1,000 exemplaren drukken en via een eigen website verkoop je het boek, rechtstreeks.

Onze overeenkomst is dat we allebei onze boeken Fairtrade verkopen, zonder ISBN. En collectief promoten en verkopen we onze Fairtrade boeken hier, op fairtradeboeken.nl

Fairtradeboeken.nl rekent slechts 5% provisie over de prijs van het boek.

Bij het succes van Fairtrade boeken draait het om de lezers! Want enthousiaste lezers zijn ambassadeurs die met hart en ziel over het boek praten.  Dat vraagt tijd…

Dit is het begin van Fairtrade boeken, des te groter het Fairtrade netwerk wordt, des te sneller successen zullen worden geboekt.

Wie wordt de derde, vierde, vijfde… de duizendste Fairtrade auteur?

Vul hieronder het formulier in!Boekenwinkel Registratie

E-mail*

Boekenwinkelnaam*

https://fairtradeboeken.nl/boekenwinkel/[uw_winkelnaam]

Wachtwoord*

Bevestig wachtwoord*